1 Läs mer >>
Mådde inte alls bra idag så runt ett så bestämde jag mig för att bege mig hem ifrån skolan. Somnar på bussen för att jag mår så dåligt och vaknar precis innan jag ska hoppa av, som vanligt börjar jag rota efter mina nycklar och märker att de inte ligger i min väska. Jag har lämnat kvar nycklarna i skolan och vi har eget arbete imorgon. Så mamma och jag får åka tillbaka till skolan igen, jag som bara ville hem och vila. Men nu är jag lite lyckligare för jag och Hanna har precis bokat tågbiljetter till Stockholm en resa som vi ska göra med skolan innan höstlovet. Jag som aldrig har varit i våran huvudstad vet inte om jag bara är ruskigt nervös eller om jag är överlycklig.

Riktig skitdag!

1 Läs mer >>

frustration

0 Läs mer >>
Det här är bilderna som jag tagit till förra veckans uppgift som redovisades idag. Det var fortfarande porträtt som gällde med med fokus på ljuset. Vi fick inte redigera bilderna så alla bilder ovan är oredigerade.

Ljusuppgift

0 Läs mer >>
Jag och min bror har lekt med lång slutartid och olika ljuskällor hela kvällen. Nu går huvudet på högvarv och jag kan inte sova!

Ibland så fastnar ...

0 Läs mer >>
En kvällspromenad med hundarna ledde till några spontana bilder på dimman som låg över ängarna här hemma.

Fog

0 Läs mer >>
Bilder ifrån en fotografering jag gjorde i torsdags. Vi fick en uppgift i skolan som gick ut på att vi skulle fotografera en person vi inte kände. Jag fotograferade Nora och såhär blev bilderna!

Lite nya bilder!

0 Läs mer >>
Igår var man ledig ifrån skolan för att ta tre olika porträtt. Bilderna ovan skulle vara ett beskrivande porträtt. Det är söta Hanna som agerat modell igår!

space

0 Läs mer >>
Idag fick vi 30 minuter på oss att ta ett porträtt på någon annan i klassen som vi parades ihop med. Jag fotograferade fina Johanna och här är två bilder på henne!

Fina Johanna!

1 Läs mer >>
Idag så kom farmor och Fiffi hit. Min bror fyllde år i lördags och det firade vi med smörgåstårta. Bilderna är tagna med ett 28 mm objektiv som jag lovat mig själv att försöka använda så mycket jag kan nu!

kalas

0 Läs mer >>
Vaknade en timme innan min väckarklocka idag så jag begav mig iväg en timme tidigare än planerat. Hela förmiddagen höll jag på med pinhole och på eftermiddagen vände jag mina negativ. Bilden ovan är fotograferad igår till vår uppgift där vi skulle ta ett självporträtt som var inspirerat utav Erwin Wurm.

Självporträtt

0 Läs mer >>
Idag har jag jobbat med en fotouppgift som ska vara färdig imorgon vi skulle inspireras eller kopiera en bild utav Erwin Wurm och skapa vår egen variant. Ska bli spännande att se vad alla har hittat på. Imorgon så ska jag till skolan tidigt och arbeta med pinhole. Att stå i källaren här hemma i totalmörker är verkligen inte kul och jag är förvånad över att jag ens klarade av det. Det knepiga är nämligen det ljuskänsliga pappret man har i kameran som kräver totalmörker både innan och efter exponering tills man har framkallat bilden. Så vi får hoppas att vädret är på min sida!

Saknar dig min vän!

0 Läs mer >>
Just nu håller vi på med pinhole i skolan. Vilket betyder att vi har byggt en simpel egen kamera. Det känns väldigt utmanande och nytt. Det finns någonting väldigt spännande bakom att inte fotografera digitalt, att inte veta hur bilden ser ut innan man har framkallat den. Inget som lockar mig att hålla på med så mycket i framtiden just nu med det känns som en bra erfarenhet!

pinhole camera